Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ?

Σαν Έλληνες και όχι Ελληνάρες πρέπει να βάλουμε ένα STOP στην γενική εντύπωση που έχει η Ευρώπη για μας, ότι είμαστε τεμπέληδες, ότι δήθεν δεν παράγουμε, ότι είμαστε μόνο για να μας ταΐζουν οι εταίροι μας κτλ.

Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος που ευδοκιμούν σχεδόν τα πάντα στα εδάφη της, έχει ορυκτό πλούτο, έχει ήλιο, θάλασσα.
Η αγροτική ανάπτυξη από την στιγμή που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή ένωση «στραγγαλίστηκε» με το πλαφόν παραγωγής που επιβλήθηκε, με αποτέλεσμα η πιο παραγωγική μονάδα της χώρας να ατονήσει, και η
παραγωγή αγροτικών προϊόντων να είναι πλέον ασύμφορη για τους αγρότες.

Τον ορυκτό πλούτο δεν μας «επιτρέπουν» να τον εκμεταλλευτούμε, πρόσφατα και επίσημα πλέον δημοσιοποιήθηκαν έρευνες που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ορυκτός πλούτος μόνο στις γκρίζες ζώνες αλλά και σε πολλά άλλα σημεία της χώρας που θα μπορούσαμε να εξορύξουμε. Οι πολιτικοί μας φυσικά έπεσαν από τα σύννεφα μετά την δημοσιοποίηση των εν λόγω ερευνών… λες και δεν γνώριζαν επί του θέματος.

Η χώρα μας είναι μέλος του ΝΑΤΟ που σημαίνει ότι αυτό και μόνο παρέχει ασφάλεια στα σύνορα και την άμυνα της χώρας μας καθώς το σύμφωνο του ΝΑΤΟ αναφέρει πως αν χώρα μέλος του συμφώνου δεχθεί απειλή ή επίθεση τότε το ΝΑΤΟ επιστρατεύει όλες του τις δυνάμεις για την προστασία της χώρας μέλος του.

Ακόμα πιο κραυγαλέο είναι ότι η απειλή που έχουμε σαν χώρα ενυπάρχει από άλλη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία, κάτι αδιανόητο για το σύμφωνο του ΝΑΤΟ, που αναφέρει ότι δεν νοείται χώρα μέλος να έχει επεκτατικές διαθέσεις εναντίων άλλης χώρας μέλος της συμμαχίας. Φυσικά και πάλι οι πολιτικοί μας δεν έχουν κάνει τα δέοντα προκειμένου να τελειώνουμε με το θέμα της Τουρκίας, σε ότι αφορά επίπεδο ΝΑΤΟ, και μάλιστα να θίξει το θέμα και σε επίπεδο Ευρωπαϊκών κρατών.

Αντί να λειτουργήσει διπλωματικά, η εκάστοτε πολιτική ηγεσία προτιμάει το κυνηγητό στο Αιγαίο με τους γείτονες Τούρκους. Αναχαιτίσεις σε καθημερινή βάση, οι οποίες κοστίζουν απίστευτα χρήματα τα οποία πληρώνονται από φόρους μας, για ένα μαχητικό αεροσκάφος που βρίσκεται στον αέρα το κόστος είναι περίπου 10.000 - 20.000 ευρώ για τα καύσιμα που καταναλώνει κάθε μία ώρα. Μιλάμε για ώρες πτήσεων κάθε μήνα προκειμένου να αναχαιτιστούν τα τουρκικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον διεθνή εναέριο χώρο.

Ενδεικτικά και σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας την οκταετία 2000-2008 το συνολικό κόστος για των πτήσεων που αφορούσε μονο τα καύσιμα ήταν 416,3 εκατομμύρια ευρώ!!!!!!

Προκειμένου να έχουμε υπεροπλία σε σχέση με τους Τούρκους αγοράζουμε πολεμικό εξοπλισμό εκατομμυρίων ευρώ, που μέχρι να ξεχρεωθούν θα έχουν βγει καινούργια οπλικά συστήματα που θα πρέπει να εξοπλιστεί ο Ελληνικός στρατός, και άντε πάλι από την αρχή.

Και όλα αυτά ενώ είμαστε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ όπως και η Τουρκία, που σύμφωνα με τους κανόνες της συμμαχίας που έχουν υπογράψει και οι δύο χώρες δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν λόγος για ενδεχόμενη σύρραξη.

Αυτά για το ΝΑΤΟ, να έρθουμε τώρα στην Ευρώπη που μας κατηγορεί ότι είμαστε σπάταλοι και τεμπέληδες. Εκτός του ότι κάνουν τα στραβά μάτια με το πρόβλημα που έχουμε με την Τουρκία, μας πουλάνε οπλικά συστήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, αλλά ενώ δανείζονται με επιτόκιο 3% μας δανείζουν με επιτόκιο 6%-8%.

Με λίγα λόγια βγάζουν στην πλάτη μας χρήμα το οποίο προέρχεται από τους τεμπέληδες Έλληνες πολίτες, δεν συζητάω για τις υπόλοιπες αγορές που αφορούν προϊόντα τους όπως αυτοκίνητα, ηλεκτρονικές συσκευές, οικοσκευές, κτλ.

Έχουμε κάποιους νταβατζήδες στο κεφάλι μας, οι οποίοι μας την λένε και από πάνω!

Τους πληρώνουμε, μπορεί να τους συντηρούμε εν μέρει, και εκείνοι μας θεωρούν και τεμπέληδες.

Σε ότι αφορά ειδικά την Γερμανία, πέρα του ότι δεν λάβαμε ποτέ αποζημιώσεις για τις καταστροφές από την Γερμανική κατοχή όπως έλαβαν σχεδόν όλα τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη, πρόσφατα βγήκε στην φόρα και ένα υπέρογκο αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που επέβαλε το Γ’ Ράιχ στην Ελλάδα και το οποίο είναι άγνωστο πόσο έχουμε πληρώσει, και αν το πληρώνουμε ακόμα…

Φανταστείτε να μην είχαμε όλα τα παραπάνω κερατιάτικα, φανταστείτε να μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο της χώρας…

Η Ελλάδα θα μπορούσε να ήταν μια ισχυρή χώρα λόγω της γεωγραφικής θέσης, με μια ισχυρή οικονομία που θα εξασφάλιζε αυτονομία και σεβασμό από τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη, και όλα αυτά αν είχε τους κατάλληλους πολιτικούς και όχι τους εντολοδόχους που περιέργως εμείς οι ίδιοι ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια…

Πιθανότατα αυτά τα γνωρίζουν όλοι οι εταίροι μας στην Ευρώπη και προσπαθούν να μην γίνει ποτέ πραγματικότητα μια ισχυρή Ελλάδα, γιατί εκτός από μια ισχυρή οικονομία και μια στρατηγική γεωγραφική θέση, η Ελλάδα έχει και ιστορία με βάθος χρόνου.

Όλα αυτά τα χρόνια μας σέβονται για την πολιτιστική μας κληρονομιά, αν υπήρχαν και τα υπόλοιπα θα ένιωθαν τιποτένιοι απέναντι σε ένα αυτόνομο Ελληνικό έθνος. 

πηγη tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου