Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Σήμερα συνάντηση Ντόρας με ΓΣΕΒΕΕ

Η πρόεδρος της Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί σήμερα στις 14:30 με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Επίσης η Δημοκρατική Συμμαχία σχολίασε τη κατάσταση στη παιδεία μετά την ανακοίνωση της «Εκθεσης της Πίζας».'Οπως αναφέρει «είναι θλιβερό να διαπιστώνει κανείς, για μία ακόμα φορά, ότι η χώρα μας είναι κάτω από το μέσο όρο σε όλους σχεδόν τους δείκτες». Διαπιστώνει πως «η Παιδεία σήμερα στην Ελλάδα - ιδίως η τριτοβάθμια - έχει καταλήξει, σε μεγάλο ποσοστό, να υπάρχει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα διαφόρων επαγγελματικών ομάδων».

Στην ανακοίνωση της η ΔΗ.ΣΥ. συνεχίζει: «η βελτίωση της Παιδείας απαιτεί ριζικές ανατροπές. Δεν λύνεται απλώς με αύξηση των δαπανών όπως, με την συνηθισμένη της αφέλεια, διατείνεται η Αριστερά}. Αναφέρει πως «οι αναγκαίες αυτές δομικές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να γίνουν από κάτω προς τα επάνω, αρχίζοντας από την πρωτοβάθμια Παιδεία, συνεχίζοντας με την δευτεροβάθμια και καταλήγοντας στα πανεπιστήμια - και όχι το αντίστροφο, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση σήμερα. Μέχρι να φτάσουν τα παιδιά στο πανεπιστήμιο υπάρχει μια πολύ κρίσιμη για το μέλλον τους πορεία».

πηγη Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου