Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Έκτακτη σύγκλιση συγκαλεί ο Σαμαράς


Με την έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. την Παρασκευή, ο Αντ.Σαμαράς θα επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει οριστικά το εσωκομματικό τοπίο καθώς η Ρηγίλλης πλήττεται τις τελευταίες ημέρες μετά την αποχώρηση δύο βουλευτών για το κόμμα Μπακογιάννη, από ψιθύρους των διαδρόμων που θέλουν κι άλλα στελέχη να παίρνουν το δρόμο της απομάκρυνσης.
Το κλίμα της εσωστρέφειας που αναπτύσσεται έχει ως αποτέλεσμα δύο συναντήσεις χθες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τους βουλευτές Σίμο Κεδίκογλου και Θανάση Γιαννόπουλο, για τους οποίους είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία για αποχώρηση, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

Και οι δύο δήλωσαν εξερχόμενοι από τη Ρηγίλλης, ότι θα παραμείνουν στην Νέα Δημοκρατία και χαρακτήρισαν "αποκυήματα φαντασίας ανόητων" τα σενάρια που διοχετεύονταν από κύκλους της Ρηγίλλης για "νέα αποστασία" και τους ήθελαν να στρέφουν το βλέμμα προς το κόμμα της Ντ.Μπακογιάννη.

Ωστόσο χωρίς οι φήμες να έχουν κοπάσει (για παράδειγμα με τη βουλευτή Έλσα Παπαδημητρίου) και με τη σκληρή δήλωση του Α.Σαμαρά για δεκανίκια της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος θα επιδιώξει να θέσει ενώπιον της Κ.Ο. "δηλώσεις πίστης" των βουλευτών που την αποτελούν, να κλείσει οριστικά οποιαδήποτε αμφισβήτηση και κριτική εκ των έσω και να συσπειρώσει την Κ.Ο.σε περίοδο που κατά τον ίδιο το κόμμα δέχεται επίθεση "νέας αποστασίας" προκειμένου να ανακοπεί το ρεύμα της.

Ταυτόχρονα η Ν.Δ. θέτει θέμα ηθικού και πολιτικού ζητήματος για τις βουλευτικές έδρες των Γιώργου Κοντογιάννη και Λευτέρη Αυγενάκη που αποχώρησαν από την Κ.Ο. και ανεξαρτητοποιήθηκαν, καθώς όπως υποστηρίζει εξελέγησαν ως υποψήφιοι του κόμματος και όχι ως ανεξάρτητοι και τους καλεί να παραιτηθούν από την έδρα, αφήνοντας τις θέσεις στους επιλαχόντες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης έκανε θεαματική έξοδο από την Νέα Δημοκρατία, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, όπου από το βήμα του ομιλητή ανακοίνωσε την αποχώρησή του, δηλώνοντας ταυτόχρονα πιστός στις αρχές και τις αντιλήψεις του, εκτοξεύοντας δηλαδή έμμεση βολή προς την ηγεσία της Ν.Δ.
πηγη:ilianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου