Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 14/12/2010

Βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και χαμηλές θερμοκρασίες θα έχουμε την Τρίτη 14/12.

Η θερμοκρασία είναι η φυσική ιδιότητα που βασικά προσδιορίζει τις έννοιες του ζεστού και του κρύου. Για παράδειγμα, το σώμα με την μεγαλύτερη θερμοκρασία έναντι άλλου ή άλλων λέγεται θερμότερο (πιο ζεστό). Ο βαθμός θερμάνσης ή ψύξης που μετρήθηκε με ένα θερμόμετρο. Πέφτει όσο αυξάνει το ύψος 6,5°C / 1000 μέτρα μέχρι τους -56,5° C, στα 11000 μέτρα. από τα 11 χιλιόμετρα μέχρι τα 20 χιλιόμετρα η θερμοκρασία παραμένει σταθερή στους -56,5° C. Από τα 20 χιλιόμετρα μέχρι τα
32 χιλιόμετρα ύψος η θερμοκρασία αυξάνει 1°C / 1000 μέτρα θα κυμανθεί:

από -4-6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα

από 2-13 στη Δυτική Ελλάδα

από 5-12 στη Κεντρική Ελλάδα &

από 11-15 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι.Στο Ιόνιο θα πνέουν απο βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί.

ΝεφώσειςΜε τον μετεωρολογικό όρο Νέφωση, ή ποσότητα νεφών, χαρακτηρίζεται η κλασματική κάλυψη του ουρανού από νέφη, ανεξάρτητα του είδους των, που παρατηρείται από ένα γεωγραφικό τόπο. αυξημένες θα έχουμε στην Αττική και με θερμοκρασία η οποία θα φτάσει στους 13 βαθμούς κελσίουΗ κλίμακα Κελσίου είναι κλίμακα μέτρησης της θερμοκρασίας. Ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Σουηδού αστρονόμου και μαθηματικού Άντερς Κέλσιου. Οι 0° C αντιστοιχούν στο υπό Κανονικές Συνθήκες σημείο πήξης του νερού και οι 100° C στο σημείο βρασμού του νερού.Υπάρχουν δύο ορισμοί της κλίμακας: Ο πρώτος είναι ο αρχικός ορισμός της κλίμακας και συνδέει το μηδέν της κλίμακας με το σημείο πήξης του νερού σε ατμοσφαιρική πίεση και τους εκατό βαθμούς με το σημείο βρασμού του νερού στην ίδια πίεση. Ο ορισμός που ισχύει από το 1954 μέχρι και σήμερα θέτει το τριπλό σημείο του νερού στους 0.01 °C και διαφορά 1 °C ίση με το 1/273.16 της διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ απολύτου μηδενός και του τριπλού σημείου του νερού. Ο Βαθμός Κελσίου (°C) είναι η πλέον διαδεδομένη μονάδα μέτρησης της θερμοκρασίας. .

Νεφώσεις και χαμηλή θερμοκρασία θα εχουμε και στη Θεσσαλονίκη και την θερμοκρασία στους 6 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου