Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ο λαός ακύρωσε το Μνημόνιο

  «Ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο κοινό πρόγραμμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα
   Το σήμα εκκίνησης της προεκλογικής εκστρατείας έδωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς επιχείρησε να αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον βασικό πόλο που θα σταθεί απέναντι στο μέτωπο των μνημονιακών δυνάμεων.
Ο κ. Τσίπρας ένα εικοσιτετράωρο πριν, μιλώντας στη ΝΕΤ, αποσαφήνισε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το Μνημόνιο, καθώς επικαλέστηκε το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου. Η ψήφος των πολιτών ακύρωσε το Μνημόνιο,
επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι θα διαπραγματευθεί συνολικά νέες πολιτικές με την ΕΕ, ενώ συμπλήρωσε ότι στην επιστολή που έστειλε προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης ήταν ξεκάθαρος, δηλαδή το Μνημόνιο έχει ακυρωθεί με την ψήφο του λαού. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι η ακύρωση του Μνημονίου θα προκαλέσει δυσκολίες, λέγοντας ότι «θα χρειαστεί να γίνουν θυσίες, αλλά, όπως είπε, θα πιάσουν τόπο».
Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε και πάλι λαϊκή εντολή για κυβέρνηση της Αριστεράς, για να μπει οριστικά τέλος στο Μνημόνιο.
Ο κ. Τσίπρας απέδωσε ευθύνες στον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά γιατί, όπως επεσήμανε, με την επιμονή τους στο Μνημόνιο, οδήγησαν τη χώρα στις εκλογές. Σε αυτές τις εκλογές ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο κοινό πρόγραμμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που είναι ένα μεταφρασμένο στα ελληνικά μνημόνιο, είπε ο κ. Τσίπρας κατηγορώντας τα δυο κόμματα ότι «μόνο τους μέλημα είναι να μη χάσουν την εξουσία, αδιαφορώντας για το αν θα γονατίσει ο λαός».
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Σαμαρά λέγοντας πως έχει ψηφίσει, συνυπογράψει και εγγυηθεί προσωπικά και πολιτικά το Μνημόνιο και τώρα, με τη συνεργασία της κ. Μπακογιάννη και του κ. Καρατζαφέρη, «φιλοδοξεί να συμπήξει το μέτωπο της εγγύησης των δανειστών και της διαπλοκής».
Επεσήμανε ότι εφευρίσκει ο κ. Σαμαράς ανύπαρκτους κινδύνους σημειώνοντας ότι «η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν κινδυνεύει από την αντίσταση του λαού, ούτε από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά κινδυνεύει «από τις χρεοκοπημένες πολιτικές του Μνημονίου και από την εθελόδουλη στάση των εκφραστών του πολιτικού συστήματος».
Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα ενταθεί, θα πολλαπλασιαστεί η τρομοκρατία κάνοντας λόγο για επιχείρηση «συκοφαντήστε τον ΣΥΡΙΖΑ, τρομοκρατήστε τον λαό».
«Διαστρεβλώνουν το πρόγραμμά μας»
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε ότι διαστρεβλώνεται, απομονώνοντας φράσεις. Ωστόσο αναγνώρισε ότι χρειάζεται περισσότερη εξειδίκευση. Στην κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το Δημόσιο και στο ερώτημα εάν θα κάνουν προσλήψεις απάντησε ότι ρωτάνε αυτοί που έχουν δεσμευτεί ότι θα απολύσουν 150.000 στο Δημόσιο. «Διαδίδουν ότι καταρρέει το τραπεζικό σύστημα και ότι θα μπει όριο στις αναλήψεις» είπε ο κ. Τσίπρας καλώντας τους να σταματήσουν τις ανεύθυνες κινδυνολογίες.
Πηγή εθνος.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου