Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

To προφίλ των «Αγανακτισμένων»



 Έρευνα για λογαριασμό του ΣΚΑΙ πραγματοποίησε η Public Issue με θέμα τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων. Σύμφωνα με την έρευνα το 81% των πολιτών πιστεύει ότι οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων θα συνεχιστούν και το 52% ότι θα έχουν αποτέλεσμα. Το 13% θεωρεί ότι δεν θα συνεχιστούν και το 36% ότι δεν θα έχουν αποτέλεσμα.
Με τα ραντεβού των Αγανακτισμένων να ανανεώνονται σε καθημερινή βάση, το 31%
δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις και το 39% μάλλον όχι.
Η πλειοψηφία των πολιτών, σε ποσοστό 81%, εκτιμά ότι οι συγκεντρώσεις είναι αυθόρμητες, με το 52% να εγκρίνει τους προπηλακισμούς σε βάρος των πολιτικών.
Αυτό που έχει εντυπωσιάσει περισσότερο από οτιδήποτε τους πολίτες είναι η μαζικότητα στις συγκεντρώσεις. Στα δύο άλλωστε πανευρωπαϊκά ραντεβού συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στο Σύνταγμα.
Αναφορικά με την ενημέρωσή τους για τις συγκεντρώσεις, το 60% ενημερώνεται για αυτές από την τηλεόραση, το 16% από το διαδίκτυο και ακολουθεί τρίτο το ραδιόφωνο με 5%, τη στιγμή που το 98% δηλώνει ενήμερο για τα ραντεβού των Αγανακτισμένων.
Σε ό,τι αφορά τους Αγανακτισμένους, επέρχεται η "ισότητα" των δύο φύλλων, με τις γυναίκες να δίνουν το παρών σε ποσοστό 51% και τους άνδρες σε ποσοστό 49%.
Η ηλικιακή ομάδα 45-54 είναι αυτή που κατέχει τα πρωτεία στις συγκεντρώσεις με ποσοστό 26% και ακολουθούν οι ομάδες 35-44 με ποσοστό 23%, 55-44 με ποσοστό 17% και 25-34 με ποσοστό 16%.
Σε ό,τι αφορά το μορφωτικό υπόβαθρο των Αγανακτισμένων, έχουν κατά 50% μέση εκπαίδευση, κατά 42% ανώτερη και κατά 8% κατώτερη.
Σε ποσοστό 76% οι Αγανακτισμένοι τα καταφέρνουν με δυσκολία (38%) ή μεγάλη δυσκολία (38%), με το 22% να δηλώνει ότι τα καταφέρνει και μόλις 2% ότι ζει άνετα με το εισόδημά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου