Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η οψιμότητα θα «σώσει» τις ελιές από το δάκο

Στην… οψιμότητα της φετινής χρονιάς ελπίζουν τώρα οι αρμόδιοι για τη δακοκτονία, ώστε να έχουν ένα περιθώριο προετοιμασίας προκειμένου να προωθήσουν τη διαδικασία και να σώσουν τη φετινή παραγωγή.
Σε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης την Τρίτη 31 Μαΐου συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και η λήψη μέτρων εμβαλωματικού χαρακτήρα, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία αφήνει η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για
μείωση κατά 50% σε σύγκριση με πέρυσι του επιστημονικού και εργατικού προσωπικού.




Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Κανελλόπουλου γίνονται δραστικές περικοπές, κατά 50% στις προσλήψεις προσωπικού για την καταπολέμηση του δάκου, γεγονός το οποίο σύμφωνα με τους αρμόδιους επιστήμονες προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην προστασία του ελαιόκαρπου.




Στην έκτακτη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα και αποφασίστηκε να δοθούν λύσεις έστω και με τη μεταφορά προσωπικού.


Το πρόβλημα όμως παραμένει και είναι τεράστιο. Φέτος κινδυνεύει να καταρρεύσει όλο το σύστημα της δακοκτονίας, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιφέρειες της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου