Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

«Οι Τουρκοκύπριοι είναι αδέλφια μας»

«Ο στόχος της δικής μου υποψηφιότητας και της δικής μου προεδρίας, είναι ο στόχος της επανένωσης της πατρίδας, ο τερματισμός της απαράδεκτης κατοχής που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και κάθε έννοια δικαιοσύνης και δικαίου» δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στην Αδελαΐδα.
Ο κ. Χριστόφιας ολοκλήρωσε σήμερα (Παρασκευή) την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Νότιας Αυστραλίας και βρίσκεται στη
Μελβούρνη, τρίτο σταθμό της περιοδείας του στην Αυστραλία. 
Χθες ο κ. Χριστόφιας έγινε δεκτός από τον πολιτειακό κυβερνήτη Βικτώριας, τον δεξιώθηκε ο πολιτειακός πρωθυπουργός Τεντ Μπέιλιου και επρόκειτο να μιλήσει σε ανοικτή πανομογενειακή συγκέντρωση στο οίκημα της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης.


Σήμερα θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης, πριν αναχωρήσει για το Σίδνεϊ, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του.


(Πλήρες ρεπορτάζ από το πέρασμά του από τη Μελβούρνη και φωτογραφίες θα δημοσιευτούν στο «Νέο Κόσμο» της Δευτέρας).


ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΑΪΔΑ


Την Πέμπτη ο πρόεδρος της Κυπριακής μαζί με τον πολιτειακό πρωθυπουργό Νότιας Αυστραλίας Μάικ Ραν, έθεσαν το θεμέλιο λίθο για τη νέα αίθουσα του οικήματος της Κυπριακής Κοινότητας της Νοτίου Αυστραλίας, στην Αδελαΐδα.


Μετά την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου, ο πρόεδρος Χριστόφιας απευθυνόμενος σε πλήθος μελών της Κυπριακής Κοινότητας και της Ελληνικής Αδελφότητας που κατέκλυσαν το οίκημα, είπε «είστε πραγματικοί Κύπριοι και Έλληνες και την ίδια ώρα τιμάτε τη χώρα που ζείτε, καθώς είστε δραστήριοι στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας».


Πρόσθεσε ότι «με τη βοήθεια του πολιτειακού πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του οικοδομείται κτίριο. Εμείς οι Κύπριοι το έχουμε στο αίμα μας να είμαστε δημιουργικοί. Καταθέσαμε το θεμέλιο λίθο με τον πρωθυπουργό, τον ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου διότι συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα από πολλούς Κύπριους, γνωρίζει τον αγώνα της Κύπρου και τον συνεχίζει με όλα τα μέσα που διαθέτει και ως ηγέτης του Εργατικού Κόμματος στη Νότια Αυστραλία και ως πρωθυπουργός της Νοτίου Αυστραλίας.


Είναι θερμός υποστηρικτής του αγώνα της Κύπρου. Δεν είναι ενάντια στους Τουρκοκύπριους ή στον τουρκικό λαό, αλλά ενάντια σε ηγεσίες που ακολουθούν επεκτατικές πολιτικές κατά της Κύπρου και ηγεσίες που έχουν αρπάξει την ευκαιρία από το φασιστικό πραξικόπημα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄».


Ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ακόμη ότι η αποκατάσταση της πατρίδας θα γίνει μόνο με την επανένωση της Κύπρου «στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια λύση βιώσιμη και λειτουργική που να μπορεί να θρέψει ολόκληρο τον κυπριακό λαό σε συνθήκες ειρήνης και ευημερίας».


«ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου