Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Έρχεται το fast track για την κτηνοτροφία, μετά το νόμο για τα αδέσποτα

Σε φάση επεξεργασίας του μεγάλου –είναι η αλήθεια- όγκου σχολίων στα πλαίσια της διαβούλευσης για το νομοσχέδιο που αφορά «στα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς
και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», έχει περάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η υφυπουργός, κα Μιλένα Αποστολάκη.







Το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα παρουσίασε πρόσφατα η Μιλένα Αποστολάκη, στο υπουργικό συμβούλιο ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να έρθει στη βουλή για ψήφιση.






Επόμενος στόχος της υφυπουργού, η υλοποίηση του fast track για την κτηνοτροφία, με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των ποιμνιοστασίων, κάτι που ζητά και ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας.






Όπως έχει σημειώσει η υφυπουργός «με τη νομιμοποίηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεών τους, θα μπορούν και οι κτηνοτρόφοι να συμμετέχουν σε αναπτυξιακά προγράμματα και να επωφελούνται από τα εργαλεία που υπάρχουν, σε επίπεδο τεχνολογίας, καινοτομίας και πόρων».






Εκτός αυτών, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει διευθετήσει και το θέμα των πληρωμών στους κτηνοτρόφους, αναφορικά με εκκρεμότητες στην εξισωτική του 2007, 2008 και το 70% του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου