Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Μέχρι την Πάτρα η Ολύμπια Οδός;


Βάζουν «ταφόπλακα» στο Νομό Ηλείας κι εμείς «κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου»;
Επιστολή Χαρ. Καφύρα στον Ρέππα
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε ότι οι εργασίες στην Ολύμπια Οδό σταμάτησαν. Τα εργοτάξια της κατασκευάστριας εταιρείας και ειδικότερα της VINCI στην περιοχή της Βάρδας, TEΡNA ΑΕ στην περιοχή της Αμαλιάδας και του J&P ΑΒΑΞ στην γέφυρα του Αλφειού
σταμάτησαν τις εργασίες τους και εδόθη στο προσωπικό ένας μήνας αναγκαστική άδεια, στα πλαίσια της γενικότερης απόφασης της Κοινοπραξίας Ολύμπια Οδός ΑΕ.
Το γεγονός αυτό αποτελεί άσχημη εξέλιξη για την Δυτική Ελλάδα και την Ηλεία.
Είμαστε ενήμεροι ότι άμεσα θα πραγματοποιηθεί νέα διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και του παραχωρησιούχου.
Μία από τις προτάσεις η οποία έχει κατατεθεί είναι και η δημιουργία εγγυητικού λογαριασμού 500.000.000€ στην Τράπεζα Ελλάδος, με το δημόσιο να προκαταβάλει αυτά τα 500.000.000€ προκειμένου το ίδιο ποσό να εισφέρουν οι τράπεζες προς τους παραχωρησιούχους, για να επανεκινήσουν τα έργα που αφορούν 4 μεγάλους οδικούς άξονες, μεταξύ αυτών και της Ολυμπίας Οδού.
Από τα έως τώρα δημοσιεύματα αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει η τάση το έργο καταρχάς να κατασεκυαστεί έως την Πάτρα και με δικαιολογία  τα προβλήματα που υπάρχουν σε Βραχνέικα και Καϊάφα, με τα κονδύλια της ενδιάμεσης περιόδου (τα 500.000.000€) να χρηματοδοτηθούν τα έργα μονο  μέχρι την Πάτρα και να ανασταλεί «προσωρινά» το κομμάτι του έργου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα.
Κύριε Υπουργέ,
Θεωρώ ότι σε καμία περίπτωση, στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης που θα κάνετε με τον παραχωρησιούχο του έργου Αθήνα – Πάτρα – Τσακώνα , δεν πρέπει να αποδεχτείτε καμία διακοπή των εργασιών, προσωρινή ή όχι στο τμήμα Πάτρα – Πύργος - Τσακώνα, αλλά από τον εγγυητικό λογαριασμό των 500.000.000€, μέρος του να οδηγηθεί στην χρηματοδότηση των εργασιών του τμήματος της Ολυμπίας Οδού που αφορά τον Νομό Ηλείας.
            Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
     ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΦΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου