Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ανασχηματισμός και στο βάθος εκλογές!


Ποιοι υπουργοί μένουν στις θέσεις τους, ποιοι μετακινούνται σε άλλα υπουργεία και ποιοι πάνε σπίτια τους!
 -- Τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το κυβερνητικό σχήμα, μέχρι τις εκλογές που θα γίνουν, αφού τα "νούμερα" της Τρόικας, δεν βγαίνουν!
Μπορεί στο Μέγαρο Μαξίμου να απορρίπτουν κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο ανασχηματισμού και φυσικά κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, όμως ο Γιώργος Παπανδρέου ήδη δέχεται έντονες εισηγήσεις να κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο σύντομα, καθώς το πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 προκαλεί πονοκέφαλο σε πολλούς υπουργούς, για το πως θα υλοποιηθεί και κυρίως πως θα περάσει στον κόσμο χωρίς αντιδράσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να τοποθετήσει τον Γιώργο Φλωρίδη, ως αρμόδιο υπουργό οικονομικών με αρμοδιότητα τα έσοδα.
Την Έλενα Παναρίτη, ως αναπληρωτή υπουργό αποκρατικοποιήσεων για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Επίσης ακούγεται το όνομα του Π. Τζωρτζάκη για μια θέση στην κυβέρνηση στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Μεγάλος πονοκέφαλος είναι το τι θα κάνει με τον νυν υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει συγκεντρώσει και τα περισσότερα "βέλη" των συναδέλφων του. Στις σκέψεις του πρωθυπουργού είναι να μην τον αλλάξει αφού κάτι τέτοιο θα έδινε άσχημη εντύπωση στο εξωτερικό, στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά επίσης υπάρχει και άλλη μια δυσκολία, ότι κανείς υπουργός δεν θέλει να πάρει τη θέση του!
Ο Ηλίας Μόσιαλος και ο Χρήστος Πρωτόπαππας απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του Γιώργου Παπανδρέου και είναι πιθανό οτι θα βρεθούν μέσα στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Εκτός κυβέρνησης λέγεται ότι θα μείνουν ένας -δυο υπουργοί με την Τίνα Μπιρμπίλη να έχει μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο της κοινοβουλευτικής ομάδας που ζητά την απομάκρυνση της.
Επίσης ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να χρησιμοποιήσει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ανθρώπους που δεν ανήκουν στο στενό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο είναι πρόσωπα κύρους στη κοινωνία.
Ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ, Γ.Στουρνάρας, έχει πλέον αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό ενώ έχει αναθερμανθεί το σενάριο για την αξιοποίηση του πρώην αντιπροέδρου της κεντρικής τράπεζας Λουκά Παπαδήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου