Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Αποκατάσταση παρόδιων οικοσυστημάτων πυρόπληκτων περιοχών του Νομού Ηλείας



 
Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου «Δράσεις αποκατάστασης παρόδιων οικοσυστημάτων πυρόπληκτων περιοχών του Νομού Ηλείας» διοργανώνει η ΗΛΕΙΑΚΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ, σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου στον Πύργο στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στο Διοικητήριο.
Η ΗΛΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τομέας Δυναμικής, Τεκτονικής, και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος), το ΤΕΙ Λαμίας (Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος) και το ΤΕΙ Κρήτης (Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας), υλοποιεί το έργο με περιοχές παρέμβασης τις επαρχιακές οδούς Γερακίου ? Περιστερίου, Αμπελώνα ? Οινόης, Καράτουλα ? Πανόπουλου, Αρχαίας Ολυμπίας ? Λάλα, Κρέστενας ? Ανδρίτσαινας και Θολού ? Φιγαλείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο χρηματοδοτείται κατά 50% από πόρους προερχόμενους από την Ισλανδία, το Λίχτενσταϊν και τη Νορβηγία, μέσω του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, και κατά 50% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Στην Ημερίδα, που θα παραβρεθούν επίσημοι και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και αρχών, θα χαιρετήσει αντιπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Παρακολούθησης του Ταμείου Συνοχής ο οποίος θα αναπτύξει και το θέμα για τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, ενώ στους στόχους και τα αποτελέσματα του έργου θα αναφερθεί ο Βασίλης Αθανασόπουλος, γενικός διευθυντής της ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΑΕ. Στους καθαρισμούς και τις αναδασώσεις θα αναφερθεί ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, καθηγητής Δασοπονίας του ΤΕΙ Λαμίας, στην εφαρμοσμένη έρευνα αντιμετώπισης κατολισθητικών και αντιδιαβρωτικών φαινομένων θα αναπτύξει ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, για τη διευθέτηση των υδάτινων απορροών και τη διαμόρφωση των χώρων προβολής θα μιλήσει ο Μιχάλης Φουντουλάκης, χημικός μηχανικός του ΤΕΙ Κρήτης και, τέλος, στην περιβαλλοντική και κοινωνιολογική διάσταση του έργου θα αναφερθεί ο Θρασύβουλος Μανιός, αναπληρωτής καθηγητής Γεωπονίας του ΤΕΙ Κρήτης.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.ilia-ecorestore.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου