Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Αναβλήθηκε η συμμετοχή της Ford στο Ράλι Arctic

Η Ford αναγκάστηκε να ακυρώσει τη πρώτη εμφάνιση του Ford Fiesta WRC, η οποία και ήταν προγραμματισμένη αυτή την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Malcolm Wilson είχε επικυρώσει τη συμμετοχή της στο Ράλι Arctic στη Φινλανδία, τουλάχιστον μέχρι χθες. Βλέπετε, κατά τη διάρκεια δοκιμών, ο Jari
Matti Latvala είχε μία έξοδο με το Fiesta με αποτέλεσμα να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο αυτοκίνητο.

Το ατύχημα συνέβη τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών, όταν ο Latvala βγήκε από το δρόμο με περισσότερα από 150 χιλιόμετρα και έκτη σχέση στο κιβώτιο. Αυτοκίνητο παρέμεινε στην περιοχή των δοκιμών, όπου και επισκευάζεται από τους μηχανικούς έτσι ώστε να συνεχιστούν κάποια στιγμή οι δοκιμές εξέλιξης εν όψει Σουηδίας.

Ο Malcolm Wilson, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα επισκευάσουμε το αυτοκίνητο και θα συνεχίσουμε μέσα στην εβδομάδα τις δοκιμές εξέλιξης. Είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις προγραμματισμένες δοκιμές μας, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να θυσιάσουμε την συμμετοχή μας στο Ράλι Arctic. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φίλους του Mikko και του Jari Matti, αλλά και από όσους ανυπομονούσαν να δουν το αγωνιστικό ντεμπούτο του Ford Fiesta, αλλά το να ολοκληρώσουμε την δουλειά μας στη Σουηδία είναι πιο σημαντικό για εμάς, εν όψει του πρώτου αγώνα της χρονιάς».

Ο Latvala από την πλευρά του προσπάθησε να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη: «Ήταν δικό μου λάθος. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τα τοιχία χιονιού για να κόψω ταχύτητα, αλλά το αυτοκίνητο τούμπαρε πριν φτάσω εκεί, με αποτέλεσμα να πέσουμε στην άκρη και να χτυπήσουμε στα δέντρα. Το αυτοκίνητο αντέδρασε εξαιρετικά στο χτύπημα, και βγήκαμε από το αυτοκίνητο χωρίς να πάθουμε το παραμικρό. Μάλιστα, το γεγονός ότι η ομάδα επισκευάζει το αυτοκίνητο και θα συνεχίσουμε τις δοκιμές, αποδεικνύει και πόσο πολύ καλή είναι η κατασκευή».

Πηγή: 4troxoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου