Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Έξι συμβουλές για να γίνετε αιωνόβιοι

Ένας στους έξι ανθρώπους των αναπτυγμένων κρατών της Δύσης έχει τη δυνατότητα να φθάσει στα 100, σύμφωνα με την ανάλυση πορισμάτων από διαφορετικές νεότερες έρευνες οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εκτός από τη φυσική κατάσταση και τους παράγοντες της γενετικής προδιάθεσης, οι πιθανότητες να εισχωρήσει κανείς σε αυτό το ένα έκτο αυξάνονται αν ακολουθήσει έξι βασικές οδηγίες.
1.    Πάρε έναν σκύλο

Ψυχολόγοι στο Queen΄s University του Μπέλφαστ ανακάλυψαν ότι οι κάτοχοι σκύλων ζουν περισσότερο και πιο υγιείς από όσους δεν διαθέτουν τετράποδο σύντροφο. Επίσης, αμερικανικές έρευνες έδειξαν ότι το να βγάζει κανείς καθημερινά βόλτα τον σκύλο του μπορεί να μειώσει την πίεση κατά 10%.
2.    Σήκω, επιτέλους, από την καρέκλα
Όσο λιγότερο κάθεσαι τόσο περισσότερο ζεις. Αμερικανίδες που έκαναν καθιστική ζωή για περισσότερες από έξι ώρες την ημέρα είχαν 37% αυξημένες πιθανότητες για πρόωρο θάνατο από όσες κάθονταν τρεις ως τέσσερις ώρες. Το «καθισιό» μειώνει τον ρυθμό του μεταβολισμού, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η τάση για παχυσαρκία.

3.    Κάνε έναν ευτυχισμένο γάμο

«Το να απολαμβάνει κάποιος έναν ευτυχισμένο γάμο καλλιεργεί αίσθημα ασφάλειας, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε πιο ήπια αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής» εξηγεί η Ντίρμπλα Μακ Κάλοχ, καθηγήτρια Ψυχολογίας του βρετανικού Πανεπιστημίου Ροχάμπτον. Έρευνες στο Πανεπιστήμιο του Γουόργουικ έδειξαν ότι οι παντρεμένοι άνδρες είχαν 6% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν στο ίδιο επταετές διάστημα σε σύγκριση με όσους ήταν ανύπαντροι.
4.    Πήγαινε στην εκκλησία
Η πίστη είναι μια παρηγοριά στην (επίγεια) ζωή. Έρευνες του Duke University των ΗΠΑ έδειξαν ότι όσοι άνδρες και γυναίκες πηγαίνουν κάθε Κυριακή στην εκκλησία έχουν 28% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε διάστημα μιας συγκεκριμένης εξαετίας. Επίσης, οι θρησκευόμενοι τείνουν να πίνουν και να τρώνε με μέτρο.

5.    Βγάλε λεφτά και μοιράσου τα

Η απόκτηση χρημάτων και υλικών αγαθών συνδέεται με την έκλυση της ορμόνης DΗΕΑS (θειική δεϋδροεπιανδροστερόνη), η οποία συνδέεται με τη μακροζωία, όπως διαπίστωσαν ερευνητές του University College του Λονδίνου. Εξάλλου έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι οι ηλικιωμένοι που κάνουν συστηματικά φιλανθρωπίες έχουν έως και 60% λιγότερες πιθανότητες αιφνίδιου θανάτου.
6.    Να σκέφτεσαι θετικά
Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν ότι οι συστηματικά απαισιόδοξοι άνθρωποι ζουν κατά μέσον όρο 12 χρόνια λιγότερο από τους εκ πεποιθήσεως αισιόδοξους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου