Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Αποχώρησαν από το εδώλιο οι κατηγορούμενοι για τους «Πυρήνες»

Αποχώρησαν από το εδώλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς έπειτα από αλλεπάλληλες εντάσεις μεταξύ των εννέα κατηγορουμένων και του προεδρείου του
Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Οι κατηγορούμενοι διαμαρτύρονταν  για τη θέση της προέδρου όσον αφορά τις διαδικασίες εισόδου του κοινού στην αίθουσα. Η πρόεδρος διευκρίνισε ότι επειδή το δικαστήριο βρίσκεται σε χώρο φυλακών, όσοι εισέρχονται θα παραδίδουν τις ταυτότητές τους στη φρουρά για όσο παραμένουν εντός του χώρου. Η διευκρίνιση της προέδρου προκάλεσε εντονότατη αντίδραση, τόσο από τους συνηγόρους υπεράσπισης, που έκαναν λόγο για εμπαιγμό όσων θέλουν να παρακολουθήσουν τη δίκη, όσο και των κατηγορουμένων.

Οι έξι κατηγορούμενοι, που είναι προσωρινά κρατούμενοι, αλλά και οι τρεις που είναι ελεύθεροι, αποχώρησαν από την αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και δήλωσαν ότι εφόσον ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση θα ζητήσουν και από τους συνηγόρους να μην τους εκπροσωπήσουν. Η πρόεδρος επανέλαβε ότι η απόφαση έχει ληφθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί νέα ένταση στην αίθουσα.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ένταση μεταξύ της υπεράσπισης και της έδρας δημιουργήθηκε επίσης όταν η πρόεδρος γνωστοποίησε πως την ενημέρωσαν ότι δεν είναι εφικτή η μαγνητοφώνηση των πρακτικών. Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να επικοινωνήσουν με τους κατηγορούμενους ώστε να πάρουν τη συναίνεσή τους για να προσφύγουν κατά της απόφασης τόσο για το θέμα των πρακτικών όσο και για το θέμα των ταυτοτήτων, καθώς, όπως τόνισαν, η πρόεδρος με την εκφώνηση της απόφασης για πρακτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου