Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Τουρκικά ελικόπτερα φωτογράφισαν τη Μακεδονία

Τρια τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα που έρχονταν από την Β. Αλβανία με την άδεια της ελληνικής κυβέρνησης στις 22 Δεκεμβρίου φαίνεται να πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω απ' όλη την Μακεδονία τραβώντας μάλιστα και φωτογραφίες της περιοχής.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας (09/01), τα τρία ελικόπτερα αντί να ακολουθήσουν τη συντομότερη διαδρομή πτήσης -Β. Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία-, πέταξαν πάνω από τη Μακεδονία, με τη μεγαλύτερη απόσταση, πετώντας σε
ύψος περίπου 2.000 ποδιών.
Τα ελικόπτερα ήταν τύπου Sikorsky τα οποία θεωρούνται τα πλέον εξελιγμένα σε παγκόσμιο επίπεδο και με τεράστιες δυνατότητες στα ηλεκτρονικά συστήματά τους ενώ ανήκουν στις ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η άδεια τουρκικής υπερπτήσης δόθηκε την ίδια ημέρα κατά την οποία 8 τουρκικά F-16, εκ των οποίων τα τέσσερα οπλισμένα, πετούσαν πάνω από τους Φούρνους, χωρίς να αναχαιτιστούν, ενώ πέντε ημέρες πριν από την άδεια υπερπτήσης, ακόμη δύο τουρκικά πολεμικά πλοία αρμένιζαν στο Σούνιο και την Κύμη.
Επισημαίνεται, ότι η περιοχή της Μακεδονίας περιλαμβάνει εκτός των άλλων το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, το οποίο μαζί με το αεροδρόμιο της Λήμνου αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την άμυνα της χώρας λόγω εγγύτητας με την Τουρκία. Επίσης στην περιοχή της Ξάνθης και του Εβρου, όπου πέταξαν τα τουρκικά ελικόπτερα, είναι εγκατεστημένη η μεγαλύτερη δύναμη του Στρατού Ξηράς, σε μια περιοχή άκρως ευαίσθητη για την άμυνα και την ασφάλεια της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου