Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Χαμός με το σκάνδαλο Ρούμπι-Καβαλιέρε


   Τελευταία αποκάλυψη απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που αφορούν στα περίφημα πάρτι του Καβαλιέρε κατακλύζουν τον ιταλικό Τύπο.
Για όσους διασκεδάζουν με ροζ αποκαλύψεις είναι ό,τι καλύτερο. Για άλλους πάλι όχι, αφού μαθαίνουν πολλά περισσότερα απ' όσα μπορούν να «αντέξουν» για τις σεξουαλικές συνήθειες και τα
πάρτι του Καβαλιέρε με γυμνόστηθα κορίτσια.
Σε καθημερινή βάση πλέον, στον ιταλικό Τύπο διαρρέουν αποσπάσματα από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελικές αρχές του Μιλάνου στο πλαίσιο της έρευνας για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Ορισμένα από τα αποσπάσματα αυτά δημοσιεύτηκαν στην Corriere della sera. Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον πατέρα της, η νεαρή Μαροκινή, γνωστή ως «Ρούμπι», του λέει πως ήταν μαζί με έναν δικηγόρο. «Ο Σίλβιο του είπε: 'Πες της πως θα της δώσω όσα χρήματα θέλει. Το θέμα είναι πως πρέπει να κρατήσει το στόμα της κλειστό, να αρνηθεί τα πάντα... ότι συναντήθηκα με ένα 17χρονο...'» ακούγεται να λέει η Ρούμπι.
Σε μία άλλη κασέτα, η νεαρή Μαροκινή ακούγεται να μιλά με μία γυναίκα και να της λέει πως επισκεπτόταν τη βίλα του Καβαλιέρε από 16 ετών, «αλλά εκείνος νόμιζε πως ήμουν 24».
Άλλες συνομιλίες εμφανίζουν τη Ρούμπι να πουλά τη «σιωπή» της έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που η ίδια διέψευσε σε τηλεοπτική συνέντευξή της.
Στον ιταλικό Τύπο δημοσιεύονται αποσπάσματα και από καταθέσεις που πήρε η ιταλική αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών για την ίδια υπόθεση. Ένας άνδρας που δεν κατονομάζεται κατέθεσε ότι στα πάρτι του Καβαλιέρε πολλές συνοδοί ντύνονταν νοσοκόμες ή με στολές της αστυνομίας.
Η είδηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του συνδικάτου των αστυνομικών, που σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι -εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες- πρόκειται για ισχυρό πλήγμα για τις γυναίκες του Σώματος.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του συνδικάτου Consap, οι γυναίκες αστυνομικοί θα αισθάνονται αμήχανα γνωρίζοντας πως οι στολές τους έχουν γελοιοποιηθεί στα μάτια της ιταλικής και της παγκόσμιας κοινής γνώμης.
Εκτός όμως από τις γυναίκες αστυνομικούς, προσβεβλημένες από την υπόθεση δηλώνουν άλλες 2.000 Ιταλίδες, που με κοινή διακήρυξή τους στο Διαδίκτυο διαμηνύουν ότι δεν είναι πόρνες όλες οι γυναίκες της χώρας.
Τέλος, έντονη κριτική άσκησε στον Ιταλό πρωθυπουργό και το Βατικανό διά του υπουργού Εξωτερικών Ταρτσίζιο Μπερτόνε.
Με δήλωσή του την Πέμπτη, ο Μπερτόνε κάλεσε όλους όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης να επιδείξουν περισσότερο σθένος σε θέματα ηθικής, δικαιοσύνης και νομιμότητας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αγία Έδρα παρακολουθεί με προσοχή και ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου