Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

« Θα στηριχθούν οι πραγματικοί παραγωγοί»

Σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Κουτσούκο με Ομάδες Παραγωγών Αμαλιάδας και Γαστούνης για την βιομηχανική τομάτα

« Θα στηριχθούν οι πραγματικοί παραγωγοί»

Το παρόν και το μέλλον της παραγωγής της βιομηχανικής τομάτας, σε σχέση και με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στην Αμαλιάδα, υπό τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Κουτσούκο και τη συμμετοχή των διοικήσεων των Ομάδων Παραγωγών Αμαλιάδας και Γαστούνης.

Από το νέο έτος, θα ξεκινήσει η διαδικασία της πλήρους αποσύνδεσης του προϊόντος σε σχέση με την παραγωγή και την καταβολή της επιδότησης και ο κ. Κουτσούκος ενημέρωσε για όλα τα νέα δεδομένα που θα διαμορφωθούν.

«Η βιομηχανική τομάτα είναι σημαντικό προϊόν, όμως τα τελευταία χρόνια λόγω των εξελίξεων, έχει μειωθεί σημαντικά η παραγωγή, αλλά και οι αγρότες που καλλιεργούν.

Αυτό που θέλουμε, είναι να δούμε τις προοπτικές που υπάρχουν σχετικά με το προϊόν, καθώς ο στόχος του υπουργείου είναι να στηρίξει την παραγωγή. Θέλουμε να δούμε πως θα μοιραστεί το κομμάτι της συνδεδεμένης ενίσχυσης, που θα σταματήσει να υφίσταται από τη νέα περίοδο.

Θα πρέπει να ενισχυθούν οι πραγματικοί παραγωγοί και οι αποφάσεις να ληφθούν μαζί με τους ενδιαφερόμενους», επεσήμανε ο κ. Κουτσούκος.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού μεταποιημένων οπωροκηπευτικών             Αμαλιάδας – Ομάδας Παραγωγών Γεράσιμος Καλλιμώρος, ευχαρίστησε τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την παρουσία του στο χώρο του συνεταιρσιμού, λέγοντας ότι βασική επιδίωξη είναι να ευνοηθούν οι παραγωγοί που «κρατούν» το προϊόν.

Κάλεσε δε, τις βιομηχανίες να βοηθήσουν με τη στάση τους σχετικά με την διαδικασία της τιμής, τονίζοντας ότι μέλημα είναι να συνεχιστεί η καλλιέργεια στο νομό, αλλά και να αυξηθεί.

protinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου