Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Αποχώρησε από τη Ν.Δ. ο Γ. Κοντογιάννης


 Αναβρασμός στην ΚΟ της Ν.Δ. Ο Βουλευτής Γ.Κοντογιάννης αφού τοποθετήθηκε στην βουλή ζητώντας εθνική συναίνεση κατέθεσε την αίτηση ανεξαρτητοποίησης του από την Κ.Ο της Ν.Δ. Η τοποθέτηση του σε απόκλιση από την επίσημη γραμμή της Ν.Δ. θα μιλά για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης πέρα και έξω από μικροκομματικές σκοπιμότητες ,με μόνο γνώμονα την σωτηρία της χώρας. Συγκεκριμένα, σαφείς αποστάσεις από τη Νέα Δημοκρατία χάραξε πριν από λίγα λεπτά ο βουλευτής Ηλείας του κόμματος Γιώργος Κοντογιάννης, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι θα προχωρήσει σε ανεξαρτητοποίησή του, "κλείνοντας το μάτι" στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.


«Η Ν.Δ. δίνει δεκανίκι στο ΠΑΣΟΚ», κατήγγειλε και κάλεσε την ηγεσία του κόμματός του «να καλέσει την κυβέρνηση για εθνική συναίνεση και να αφήσει τους λεονταρισμούς. Σε διαφορετική περίπτωση δεν ταυτίζομαι με τακτικές και πρακτικές της αυτοαποκαλούμενης νέας Νέας Δημοκρατίας».

«Η σιωπή για όσα διαδραματίζονται θα σημαίνει συνενοχή κι εγώ συνένοχος δεν προτίθεμαι να γίνω, προτιμώ να μείνω πιστός στο ότι ο βουλευτής έχει το δικαίωμα της απεριόριστης έκφρασης», πρόσθεσε.

Ο κ. Κοντογιάννης είχε δώσει από χθες στίγμα των προθέσεών του, καθώς ήταν ο μόνος από τη Ν.Δ. που στεκόταν επί ώρα χθες στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη και είχε τετ α τετ διαρκείας μαζί της στο καφενείο της Βουλής.

Με λακωνική επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Κοντογιάννης επισφράγισε την ανεξαρτητοποίησή του αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μετά τη σημερινή ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής σας ενημερώνω για την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ».

Η επιστολή είχε ήδη φτάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής την ώρα που ο Γιώργος Κοντογιάννης μιλούσε από το βήμα της Ολομέλειας γεγονός που αποδεικνύει πόσο συνειδητή και προειλημμένη απόφαση ήταν αυτή του Βουλευτή Ηλείας.
 
πηγή: Newsbeast .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου