Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Περικοπές μισθών για την εξυγίανση της Αγροτικής



Μείωση των αποδοχών κατά 10% προτείνει στους εργαζόμενους η διοίκηση της Αγροτικής στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στην Τρόικα για την εξυγίανση της τράπεζας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση ζήτησε από το Σύλλογο εργαζομένων της ΑΤΕ να συμφωνήσει σε μείωση αποδοχών κατά 10%, η οποία θα προέλθει από bonus ή κατηγορίες επιδομάτων που δεν προσμετρούνται στην σύνταξη και όχι από το βασικό μισθό και με στόχο φυσικά να περιορισθεί το πραγματικό κόστος που θα αναλάβουν οι εργαζόμενοι στο 5% με 6%.

Το ετήσιο όφελος από μια τέτοια μείωση εκτιμάται στα 40 εκατ. ευρώ, δέσμευση που φέρεται να έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στην Τρόικα.

Βέβαια, η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από το Σύλλογο Εργαζομένων της τράπεζας η ηγεσία του οποίου συναντήθηκε χθες το μεσημέρι και με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός υπενθύμισε στο Σύλλογο ότι η χώρα έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στην Τρόικα για την εξυγίανση της ΑΤΕ προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για να προχωρήσει η αύξηση κεφαλαίου κατά 1 δισ. ευρώ και η τράπεζα να μην υπαχθεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου