Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Βραβείο Ομπάμα σε ομογενή καθηγητή

O ομογενής καθηγητής Μανώλης Κέλλης είναι φέτος ένας από τους 85 τιμώμενους από τον κ. Obama επιστήμονες με το βραβείο PECASE (Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers). Με την ομάδα του στο Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ) εργάζεται για την περαιτέρω κατανόηση του ανθρώπινου γονιδιώματος με την υπολογιστική ανάλυση λειτουργικών και συγκριτικών δεδομένων γονιδιωματικής.

Εχοντας στο πλευρό του τους γονείς του Ιωάννη και Αννα, καθώς επίσης και την σύζυγό του Φωτεινή (Lucile Guillaud) εισήλθε στο Λευκό Οίκο, την Δευτέρα προκειμένου να παραλάβει από τον πρόεδρο
 Μπαράκ Ομπάμα το βραβείο PECASE για το έτος 2010.
Το βραβείο PECASE αποτελεί την ύψιστη τιμή που απονέμει το αμερικανικό κράτος στους νέους εκείνους επιστήμονες που βρίσκονται στην αρχή της ερευνητικής τους σταδιοδρομίας. Μέσω αυτού, αποδεικνύεται η ισχυρή βούληση της Κυβέρνησης των ΗΠΑ για έμφαση στην ανάδειξη εξαιρετικών επιστημόνων και μηχανικών, ικανών να συμβάλλουν στην επίτευξη των εθνικών στόχων, να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της εποχής και να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη. Το βραβείο, που θεσμοθετήθηκε από τον Πρόεδρο Κλίντον το 1996, συντονίζεται από το Γραφείο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Πολιτικής, στο πλαίσιο του Εκτελεστικού Γραφείου του Προέδρου των ΗΠΑ. Δέκα ομοσπονδιακά Υπουργεία και οργανισμοί συνεργάζονται σε ετήσια βάση για να ορίσουν τους πιο άξιους επιστήμονες και μηχανικούς. Οι τιμώμενοι επιλέγονται για την πρωτοποριακή έρευνά τους στις πρώτες γραμμές της επιστήμης και της τεχνολογίας και για την υπηρεσία τους στην γνώση και στην κοινωνία. Μαζί με την προεδρική τιμή λαμβάνουν, επίσης, και επιχορηγήσεις για την έρευνά τους για ένα διάστημα έως πέντε ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου