Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ο λαός ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ λέεει ο Τσίπρας

Τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τις παρουσίασε ο ίδιος την περασμένη Παρασκευή, ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λιβαδειά, χθες το βράδυ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «ο λαός ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ ταυτόχρονα έθεσε το δίλημμα ότι «στις 17 Ιουνίου ή θα έχουμε κυβέρνηση των δανειστών - δηλαδή, μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ή θα έχουμε κυβέρνηση του κυρίαρχου ελληνικού λαού».
Παράλληλα, χθες, λόγω της Ημέρας του Περιβάλλοντος, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αργυρούπολης- Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη και συζήτησαν την προοπτική ενός Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό με βάση μία μελέτη του Πολυτεχνείου και όχι βάσει των σχεδίων του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Στο μεταξύ, σήμερα στο Ζάππειο ο κ. Τσίπρας θα
ενημερώσει τους πρεσβευτές των χωρών μελών του G-20, δίνοντας έμφαση στις προγραμματικές θέσεις του κόμματος για την Οικονομία και την εξωτερική πολιτική.
Μιλώντας χθες στο Δημαρχείο Αργυρούπολης - Ελληνικού, ο κ. Τσίπρας είπε ότι βρίσκεται συμβολικά, «σ’ έναν Δήμο όπου οι πολίτες του αλλά και η Αυτοδιοίκηση έχουν δώσει σημαντικούς αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής από μεγάλα κερδοσκοπικά συμφέροντα, σ’ έναν Δήμο όπου οι δημότες του έχουν αγωνιστεί προκειμένου η μεγάλη αυτή τεράστια έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού να γίνει ένας πνεύμονας πρασίνου και ανάπτυξης, ένας σημαντικός τόπος ανάδειξης της ποιότητας ζωής για όλο το Λεκανοπέδιο και να μην παραχωρηθεί στα κερδοσκοπικά συμφέροντα, προκειμένου να τσιμεντοποιήσουν και τον χώρο του αεροδρομίου, αλλά και την παράλια περιοχή, τον αιγιαλό, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, που για πολλές δεκαετίες αποτελούν πόλο έλξης νέων ανθρώπων απ’ όλο το Λεκανοπέδιο και ίσως έναν από τους λίγους χώρους μαζικής άθλησης που έχουν απομείνει».
Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «διεκδίκησε την ψήφο του ελληνικού λαού και έγινε κυβέρνηση με το σύνθημα πράσινη ανάπτυξη. Πολύ σύντομα η πράσινη ανάπτυξη μετατράπηκε σε μαύρη λεηλασία των φυσικών πόρων και των ανθρώπινων αντοχών. Με το fast track και άλλες παρόμοιες ρυθμίσεις κατήργησαν τους δημόσιους μηχανισμούς ελέγχου, έδωσαν γη και ύδωρ στους εθνικούς εργολάβους και τους πολυεθνικούς κερδοσκόπους. Φρόντισαν την πλήρη εκποίηση της δημόσιας γης και περιουσίας, της ενέργειας, του νερού, των αιγιαλών, την πλήρη τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων στα μεγάλα αστικά κέντρα. Επέβαλαν στις τοπικές κοινωνίες επενδύσεις που καταστρέφουν το περιβάλλον, αποκλείοντας παράλληλα πιο βιώσιμες εναλλακτικές αναπτυξιακές προοπτικές».
«Υπ’ αυτή την έννοια», τόνισε, «θα θέλαμε τόσο συμβολικά όσο και ουσιαστικά σήμερα Ημέρα Περιβάλλοντος εδώ από έναν Δήμο με ενεργούς πολίτες και ενεργή Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή των αγώνων πάντα να αναλάβουμε δημόσια την ευθύνη και να εγγυηθούμε ότι ως κυβέρνηση με στόχο την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση, την παραγωγική ανασυγκρότηση αλλά και την περιβαλλοντική προστασία, δεσμευόμαστε να καταργήσουμε το πλέγμα των περιβαλλοντοκτόνων ρυθμίσεων των τελευταίων μνημονιακών κυβερνήσεων και να ανοίξουμε εναλλακτικούς δρόμους ανάπτυξης με επίκεντρο το περιβάλλον ως πολύτιμο πόρο και πηγή ευημερίας για την κοινωνία και πάντα με επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Γιατί η ποιότητα ζωής και η προστασία των περιβαλλοντικών πόρων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την προστασία των αναγκών του καθενός και της καθεμιάς».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αυτό το καλοκαίρι το παράδειγμα της ανακατάληψης του δημόσιου χώρου από τα μεγάλα συμφέροντα των παραλιών, το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις πλαζ και τις παραλίες για όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες και τους επισκέπτες μας, και τους μετανάστες και τους τουρίστες, θα πρέπει να διεκδικηθεί με πρότυπο τη διεκδίκηση που έγινε εδώ πριν από πέντε χρόνια. Θα πρέπει να γίνει πρότυπο. Και βεβαίως μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να κάνει πολλά, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν έχει μπροστάρηδες τους ίδιους τους πολίτες να διεκδικούν. Εάν οι πολίτες είναι μπροστάρηδες και διεκδικούν, μια κυβέρνηση μπορεί να τους δώσει θεσμικές δυνατότητες και διευκολύνσεις να έχουν νικηφόρους αγώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου