Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

«Στις 17 Ιούνη τελειώνει το πάρτι της διαφθοράς και της διαπλοκής»

  Αναλαμβάνουμε τη διακυβέρνηση δίνοντας τέλος στο σάπιο σύστημα.
  Την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός λαός στις 17 Ιούνη θα ανοίξει το δρόμο της νέας μεταπολίτευσης εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου.
    Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας «τη Δευτέρα 18 Ιουνίου συγκροτούμε την κυβέρνηση της νέας μεταπολίτευσης με ολογομελές και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα. Ο ελληνικός λαός στις 17 Ιούνη ανοίγει το δρόμο της νέας μεταπολίτευσης».


«Αναλαμβάνουμε τη διακυβέρνηση δίνοντας τέλος στο σάπιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Στις 17 Ιούνη τελειώνει το πάρτι της διαφθοράς και της διαπλοκής» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά στο θέμα της ασφάλειας που ταλαιπωρεί τους πολίτες και τόνισε ότι είναι «αναφαίρετο και αυτονόητο το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην ασφάλεια».

Επίσης έκανε λόγο για τις προτεραιότητες που θα βάλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «θα αντικαταστήσουμε το αναποτελεσματικό μνημόνιο με νέο εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας».

Όσον αφορά το Δημόσιο ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «τέλος οι ακριβά αμοιβόμενοι σύμβουλοι στα υπουργεία. Πλουτισμός με δημόσιο δανεικό χρήμα, τέλος» τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα προανήγγειλε την περικοπή της αμοιβής του πρωθυπουργού και των υπουργών στο μισό.

Στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης θα είναι:

-Η κατάργηση των χαρατσιών στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τους ανέργους και τους φτωχούς συμπολίτες

-Σταθερή χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

-Ολική ή μερική διαγραφή των υποχρεώσεων των νοικοκυριών στις τράπεζες

-Επαναφορά του κατώτατου μισθού για όλους και όλες

-Αντικατάσταση του σημερινού επαίσχυντου νόμου περί ευθύνης υπουργών

Επίσης ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα σκάνδαλα που έχουν ταλανίσει τη δημόσια ζωή και ανέφερε ότι «θα αποδοθούν ευθύνες για τα μεγάλα σκάνδαλα του δικομματισμού. Επανεξέταση όλων των μεγάλων σκανδάλων και κυρίως το σκάνδαλο της Siemens. Τέλος στη ατιμωρησία» σημείωσε χαρακτηριστικά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου