Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Οι Έλληνες διακρίνονται σε όλο τον κόσμο, εκτός από την… Ελλάδα

Ο Σταν Σκαφίδας, ένας από τους διακεκριμμένους Έλληνες επιστήμονες της Αυστραλίας και δεν είναι ο μόνος
«Σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν έχουν βρεθεί οι Έλληνες, έχουν διακριθεί για την εργατικότητα και το επιχειρηματικό τους πνεύμα – εκτός απ’ όταν βρίσκονται στην Ελλάδα, όπερ μεθερμηνευόμενο ότι μάλλον είναι οι δομές του πολιτικού και οικονομικού συστήματος της χώρας που πάσχουν» τονίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας The Australian.
Το σύνολο των αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης ασχολείται με την Ελλάδα αλλά σε πολλά δημοσιεύματα σημειώνεται ότι «η Ελλάδα έχει σχεδόν πτωχεύσει».
Οποιοσδήποτε περαιτέρω δανεισμός «απλώς διαιωνίζει έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και
καταστροφής της ελληνικής οικονομίας, καθώς το οικονομικό σύστημα της χώρας δεν είναι σχεδιασμένο να αντεπεξέλθει και να ξεπεράσει τέτοιες ανυπέρβλητες προκλήσεις» αναφέρεται σε δημοσίευμα της Australian.

Παράλληλα, καταγράφεται ότι «η κατάθλιψη μαστίζει την ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να έχουν διπλασιαστεί τα ποσοστά αυτοκτονιών».

Στην ίδια εφημερίδα αναπαράγεται άρθρο του «Guardian» αφιερωμένο στον Μανώλη Γλέζο, ο οποίος δηλώνει ότι «η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε πειραματόζωο των κυβερνήσεων-υπηρετών του σαθρού καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο πρέπει να ανατραπεί».

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εφημερίδα «η ελληνική χρεοκοπία, η οποία πλέον είναι αναπόφευκτη, δε θα συμπαρασύρει την ευρωζώνη στην πτώση της ούτε το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Εντούτοις, η ύφεση πληθώρας χωρών της ΕΕ συνιστά δυνητική απειλή για την παγκόσμια οικονομία συμπεριλαμβανομένης και της αυστραλιανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου