Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Βιβλική καταστοφή

Εικόνες βιβλικής καταστροφής έρχονται από την Ηλεία όπου ο τραγικός απολογισμός μετρά ήδη τεράστιες καταστροφές, μία γυναίκα νεκρή και εκατοντάδες προβλήματα.
Ήδη έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και πολλοί συμπολίτες μας έχουν εγκλωβιστεί στις πλημμυρισμένες περιοχές όπου το νερό φθάνει σε ύψος μέχρι και τα 70 εκατοστά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί είτε από τα ορμητικά νερά είτε από
κατολισθήσεις, όπως συνέβη στην περιοχή Λάνθι. Στην περιοχή έφθασε και ελικόπτερο Σούπερ Πούμα για να συνδράμει στη διάσωση.
Οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή μεταφέρουν την εικόνα μιας απέραντης λίμνης που έχει φθάσει μέχρι τον αυτοκινητόδρομο με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων από την Εθνική Οδό Πύργου-Τριπόλεως.
Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε πολλά σημεία του νομού, με αποτέλεσμα να εκκενώνεται το νοσοκομείο Πύργου, του οποίου οι υπόγειοι χώροι έχουν πλημμυρίσει. Την ίδια ώρα, μεγάλος είναι ο κίνδυνος για το νοσοκομειακό υλικό το οποίο βρίσκεται στις αποθήκες του νοσοκομείου.
Έβρεξε 110 τόνους νερό ανά στρέμμα!
Η δεύτερη αυτή μεγάλη καταστροφή για το νομό Ηλείας μετά τις πυρκαγιές του 2007, άφησε και έναν νεκρό. Η άτυχη 80χρονη γυναίκα εντοπίστηκε το πρωί στην περιοχή "Κολιρέϊκες Παράγκες" έξω από τον Πύργο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και εγκλωβίστηκε πάνω σε σύρμα περίφραξης.
Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι τα περιστατικά απεγκλωβισμών εντός και εκτός Πύργου, ενώ πλημμυρισμένη είναι και η Αστυνομική Διεύθυνση. Στην περιοχή έχουν φθάσει δυνάμεις από την Αρκαδία, την Αχαΐα και την Ναύπακτο.
«Μας άφησαν ανοχύρωτους» φωνάζουν οι κάτοικοι
Οι πρώτες εκτιμήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κάνουν λόγο για ανυπολόγιστες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαια, δίκτυο υποδομών αλλά και τις περιουσίες των κατοίκων.
Οι κάτοικοι μιλούν για τεράστιες ευθύνες των τοπικών αρχών καταγγέλλοντας αδιαφορία για σχέδιο αντιμετώπισης των πλημμυρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου