Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ειδικευμένους εργάτες απ’ όλο τον κόσμο θα φέρει η Αυστραλία

Ειδικευμένους εργάτες από κάθε γωνιά της γης θα φέρει πολύ σύντομα η Αυστραλία για να λάβουν μέρος στην κατασκευή μιας μεγάλης μονάδας υγραερίου στο Βόρειο Κουίνσλαντ.

 Η μονάδα αυτή, που θα είναι η μεγαλύτερη στο είδος της σε ολόκληρο τον κόσμο, θα υγροποιεί το γκάζι που θα φτάνει εκεί με αγωγούς και στη συνέχεια θα εξάγεται στις χώρες της Ασίας.
 Την κατασκευή του όλου έργου, θα ξεπεράσει τα 45 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν αναλάβει δύο μεγάλες εταιρίες από την μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.Η μονάδα θα χτιστεί στο νησάκι Curtis που βρίσκεται κοντά στην πόλη Gladstone του Βορείου Κουίνσλαντ. Ήδη 800 εργάτες έχουν αρχίσει να εργάζονται για την κατασκευή της και υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν άλλοι 8000 μέχρι να τελειώσει το έργο το 2015.

Οι 6.000 εργαζόμενοι οι οποίοι και θα έλθουν στην Αυστραλία αποκλειστικά και μόνο όσο καιρό θα χρειαστούν θα μένουν σε καταυλισμούς που θα χτιστούν στο νησί ενώ άλλες 2000 που θα αναλαμβάνουν διάφορες εργολαβίες θα μεταφέρονται καθημερινά με φεριμπότ από το Gladstone.
Να σημειώσουμε ότι σε ολόκληρη την περιοχή του Βόρειου Κουίνσλαντ που έχει μεγάλα αποθέματα κάρβουνου, που με ειδική επεξεργασία μετατρέπεται σε υγρό αέριο, θα ανοιχτούν πάνω από 40.000 πηγάδια άντλησης γκαζιού γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι και υποστηρίζουν ότι θα μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας.
Από τη στιγμή που θα αρχίσει να λειτουργεί η μονάδα θα εργάζονται σε αυτή πάνω από 55.000 άτομα πράγμα που αναμένεται να μεταμορφώσει κυριολεκτικά ολόκληρη την περιοχή. Να προσθέσουμε εδώ ότι άλλους 1.500 εργάτες θα αρχίσει να απασχολεί σύντομα και ο μεγάλος εξορυκτικός γίγαντας Rio Tinto που επεκτείνει τη μεγάλη μονάδα εξόρυξης αλουμινίου κοντά στο Gladstone.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου