Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Αλκοόλ μετά τα 20, για τους νέους της Δ. Αυστραλίας

Η Υπηρεσία κλινικών ερευνών του Υπουργείου Υγείας της Δυτικής Αυστραλίας ζήτησε αύξηση της νόμιμης ηλικίας κατανάλωσης αλκοόλ από τα 18 στα 20 με 21 χρόνια.

Ομάδα ειδικών από τη Δυτική Αυστραλία κατέθεσε πρόταση στην πολιτειακή υπουργό Υγείας Kim Hames, υποστηρίζοντας ότι με την κίνηση αυτή θα καταφέρουν να καταπολεμήσουν την ανεξέλεγκτη κατάχρηση αλκοόλ και τις επιπτώσεις της στο σύστημα υγείας καθώς και στις ζωές των νέων. Nέα στοιχεία δείχνουν, ότι οι εισαγωγές στο νοσοκομείο λόγω αλκοόλ κοστίζουν στους φορολογούμενους $95 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.



Η πρόταση της ομάδας έρχεται σε αντίθεση με τη θέση της Δρ. Hames, η οποία δήλωσε στη Sunday Times ότι δεν υποστηρίζει την αύξηση της ηλικίας κατανάλωσης αλκοόλ.


Οι ειδικοί υποστήριξαν, επίσης, ότι δεν πρέπει να δίνονται αλκοολούχα δώρα σε ιατρικά συνέδρια και δείπνα.


Η πρόεδρος της ομάδας Kim Gibson, είπε ότι στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλους επιφανείς φορείς, έδειξαν ότι η αύξηση της ηλικίας κατανάλωσης αλκοόλ, βοήθησε να μειωθούν οι τραυματισμοί που σχετίζονται με το αλκοόλ.


«Η ηλικία άδειας οδήγησης και η ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ είναι πολύ κοντά μεταξύ τους στην Δυτική Αυστραλία» είπε. «Αν καταφέρετε να τις διαχωρίσετε μπορεί να δείτε μείωση των ατυχημάτων».


Πρόσθεσε ακόμα ότι τα 18χρονα είναι πολύ ανώριμα για να πίνουν.


«Στους νέους αρέσει να παίρνουν ρίσκα. Απλώς, με την πάροδο μερικών χρόνων καταφέρνουμε αυτή η θέληση για ρίσκο να μην συμπίπτει με την κατανάλωση αλκοόλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου