Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Με σύμμαχο το... Διαδίκτυο οι φοιτητικές εκλογές την Τετάρτη


Στην τελική ευθεία, εν όψει των εκλογών της Τετάρτης, 18 Μαΐου, έχουν μπει οι φοιτητικές παρατάξεις και οι Σύλλογοι των σχολών στα τρία ακαδημαϊκά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλειο, Μακεδονίας, Τ.Ε.Ι.). Αν και απομένουν μόλις δύο μέρες από την αναμέτρηση των δυνάμεων, οι φοιτητές εμφανίζονται μάλλον προβληματισμένοι όσον αφορά στη συμμετοχή τους, ενώ και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων εκτιμούν ότι το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες αναμένεται στα περσινά επίπεδα, οπότε η αποχή παρουσίασε άνοδο της τάξεως του 5-10%.


Στα δύο πανεπιστήμια θα στηθούν περί τις 40 κάλπες για περίπου 20.000 υποψήφιους ψηφοφόρους, που θα προσέρχονται με τη φοιτητική ή την πολιτική τους ταυτότητα, ενώ η διαδικασία θα διαρκέσει από τις 8.00 το πρωί έως τις 20:00.

Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων ανά φοιτητικό σύλλογο.

«Είναι αλήθεια ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της δουλειάς έχει γίνει διαδικτυακά. Υπάρχουν πολλές σελίδες και blogs, σε κάθε τμήμα και σχολή, πέρα από τις κεντρικές σελίδες των πολιτικών παρατάξεων στο Διαδίκτυο» δηλώνει ο γραμματέας της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Πίτσκας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου