Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Οι "Αγανακτισμένοι" βούλιαξαν το Σύνταγμα - Άλλη μια νύχτα μένουν εκεί

Μία από τις πιο μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των τελευταίων ετών βρίσκεται σε εξέλιξη στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος.
 Ένα πολύχρωμο πλήθος όλων των ηλικιών που βρίσκεται στο
Σύνταγμα ξεπερνά το ύψος της Βουκουρεστίου, στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, γέμισε και τη Φιλελλήνων, ενώ το Μετρό φτάνει μέχρι τον σταθμό του Ευαγγελισμού.

Η πρόσβαση στο κέντρο είναι αδύνατη. Μια ειρηνική λαοθάλασσα, χωρίς επεισόδια, διαμαρτύρεται κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας, που μαστίζουν όλη την Ευρώπη.

Περισσότεροι από 60.000 Έλληνες πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα, πλημμύρισαν την πλατεία Συντάγματος, ενώ χιλιάδες είναι οι πολίτες που διαδηλώνουν σε πλατείες πολλών ελληνικών πόλεων. Παράλληλα, εκατομμύρια πολίτες της Γηραιάς Ηπείρου βροντοφωνάζουν ένα ηχηρό «όχι» στα οικονομικά μέτρα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώθηκαν μέσω του Facebook σε πλατείες 26 ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών της Ισπανίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας, Βρετανίας, Ιρλανδίας. Σήμερα, χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι διαδηλώνουν για 5η ημέρα, ενώνουν τη «φωνή» τους με όλους τους κατοίκους της Γηραιάς Ηπείρου.

Μ’ έναν τρόπο πρωτόγνωρο, οι διαδηλώσεις οργανώνονται μέσω Facebook, ονομάζονται «Ευρωπαϊκή
Επανάσταση» και πραγματοποιούνται κατά των μέτρων λιτότητας, την ανεργία και τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους που πλήττουν όλη την Ευρώπη.

Δείτε σε απευθείας σύνδεση από το Zougla Radio τη μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, σε όγκο διαδήλωση των «Αγανακτισμένων» στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι είναι επί ποδός για 5η ημέρα.

Οι ρεπόρτερ της zougla.gr, Θανάσης Βλαντός και Αντώνης Μπιδέρης, καθώς και οι τεχνικοί μας βρίσκονται στο σημείο για τη δική σας ενημέρωση.

Πλέον, 22:10 περισσότεροι από 60.000 έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το Κοινοβούλιο και διαδηλώνουν, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, ο όγκος των διαδηλωτών φθάνει τις 30.000. Τέλος, σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, οι συγκεντρωθέντες αγγίζουν ακόμα και τις 100.000.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου