Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα «πνίγεται στα χρέη»


Σε ρεπορτάζ του αυστραλιανού κρατικού καναλιού ABC από απεσταλμένη του σταθμού στο Λονδίνο αναφέρεται ότι η Ελλάδα «πνίγεται στα χρέη», ενώ υποβαθμίστηκε ξανά η πιστοληπτική
της ικανότητα μέσω έντονης φημολογίας για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Σημειώνεται ότι η μέχρι στιγμής οικονομική στήριξη αποδεικνύεται ανεπαρκής, ενώ, παρά τα μέτρα αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας που έχουν επιβληθεί, φαίνεται ότι η Ελλάδα αδυνατεί να υλοποιήσει τις υπεσχημένες σύμφωνα με το Μνημόνιο δεσμεύσεις της.
Η δημοσιογράφος περιγράφει την τρέχουσα ελληνική πραγματικότητα σύμφωνα με την οποία οι νέοι καταφεύγουν στη μετανάστευση, ενώ οι ηλικιωμένοι αναπολούν την εποχή της δραχμής. Ταυτόχρονα σχολιάζει το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο «δημιούργησε πανικό» στις αγορές από την ενδεχόμενη εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, επικαλούμενη δηλώσεις Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων ότι πρόκειται για «αβάσιμο και επιπόλαιο δημοσίευμα», ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι «το μόνο που κατάφερε ήταν να καταστήσει πιο ελκυστική τη λύση μιας ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους».
Τονίζει δε ότι απεσταλμένοι της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Αθήνα προκειμένου να αξιολογήσουν κατά πόσο η παρεχόμενη οικονομική βοήθεια θα συμβάλει στην επιβίωση της ελληνικής οικονομίας και πέρα από το 2013, έτος ολοκλήρωσης της παροχής της, γεγονός για το οποίο οι επενδυτές εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις.
Τέλος, η δημοσιογράφος αναφέρεται στη νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, μπροστά σε μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η οποία κρίνεται ως αναπόφευκτη από οικονομικούς αναλυτές και η οποία δεν μπορεί να εφαρμοστεί νωρίτερα από το 2013 σύμφωνα με τους κανονισμούς της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου