Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ένα φρούτο την ημέρα δεν είναι αρκετό...


Πόσα φρούτα φάγατε σήμερα; Η πιθανότερη απάντηση είναι «πολύ λιγότερα απ' όσα πρέπει». Αυτό, τουλάχιστον, δείχνουν οι σχετικές μελέτες για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, όπως αυτή που έκανε πριν από λίγα
χρόνια το Ίδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος, η οποία έδειξε πως κατά μέσο όρο τρώμε 60% λιγότερα φρούτα και 73,4% λιγότερες σαλάτες από ό,τι συνιστώνται για καλή υγεία!
Όπως εξηγεί ο Δημήτρης Μπερτζελέτος, κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος, αντιπρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και γενικός γραμματέας της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων, είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε καθημερινά 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά για να τροφοδοτείται ο οργανισμός με όσα θρεπτικά συστατικά χρειάζεται ώστε να είναι υγιής.
 «Δεν είναι διόλου τυχαίο το μήνυμα Eat 5 a day, το οποίο αποτελεί παρότρυνση πολυάριθμων διεθνών οργανισμών υγείας, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ και το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας», λέει.
Εύκολο να το λες, αλλά δύσκολο να το κάνεις. Ή μήπως όχι; «Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζουμε», απαντά ο κ. Μπερτζελέτος και προτείνει μερικά τρικ που μπορεί να βοηθήσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου