Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Συνελήφθησαν οι… «cash trappers»


Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πυλαίας, έπειτα από σχετικές καταγγελίες πολιτών, διμελής εγκληματική ομάδα, η οποία επιδιδόταν συστηματικά στην παγίδευση ΑΤΜ, με τη μέθοδο «cash trapping».


Ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 23 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Σύσταση και συμμορία», καθώς και για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».

O τρόπος δράσης τους...

Τα μέλη της σπείρας, βραδινές συνήθως ώρες, μετέβαιναν σε Τραπεζικά Υποκαταστήματα διαφόρων περιοχών της πόλης, όπου τοποθετούσαν αυτοσχέδιο επιπρόσθετο απομιμητικό πορτάκι στην έξοδο χρημάτων των ΑΤΜ, το οποίο προηγουμένως είχαν επενδύσει με ισχυρή κόλλα διπλής όψεως. Οι πελάτες-θύματα που εν αγνοία τους χρησιμοποιούσαν τα παγιδευμένα μηχανήματα ανάληψης, παρατηρούσαν μεν ότι η συναλλαγή και η χρέωση του λογαριασμού τους γινόταν κανονικά, αδυνατούσαν δε, λόγω μη εξόδου από τη σχισμή, να παραλάβουν τα χρήματά τους, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται, θεωρώντας ότι τα μηχανήματα είναι χαλασμένα.

Στη συνέχεια, οι δυο δράστες, οι οποίοι από μικρή απόσταση παρακολουθούσαν την εξέλιξη της συναλλαγής, μετά την απομάκρυνση των θυμάτων τους, κατευθύνονταν στα παγιδευμένα ΑΤΜ και αφού αποκολλούσαν το επιπρόσθετο απομιμητικό εξάρτημα, αφαιρούσαν τα χρήματα των ανυποψίαστων πολιτών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, με την ανωτέρω μέθοδο, οι δύο συλληφθέντες, κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο περίπου, προέβησαν σε 14 παγιδεύσεις και μία απόπειρα παγίδευσης ΑΤΜ Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, στις οδούς Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, Παύλου Μελά και Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ελάσματα, κολλητικές ταινίες, κρουστικό δράπανο, μεταλλικό κοπίδι, σιδεροπρίονο και άλλα παρεμφερή αντικείμενα, τα οποία χρησίμευαν στην παγίδευση των ΑΤΜ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου