Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Η πλειοψηφία των Αυστραλών δεν ήθελε τους Έλληνες


Η πλειοψηφία των Αυστραλών δεν θέλει τους Έλληνες μετανάστες στη χώρα! Πριν τρομάξετε, ενοχληθείτε ή αντιδράσετε να σας σημειώσουμε ότι αυτό προκύπτει από μια δημοσκόπηση του… 1951!
Ρωτήθηκαν, λοιπόν, οι Αυστραλοί αν θέλουν να έρθουν μετανάστες στην χώρα.
Ένα ποσοστό σχεδόν 100% είπε «ναι» στους Βρετανούς, 80,6% είπε «ναι» στους Γερμανούς και 55,4% «ναι» στους Ολλανδούς.
Το ποσοστό για τους Έλληνες ήταν μόλις
42,7%.
Αυτή τη δημοσκόπηση επικαλείται ο έγκυρος ομογενής δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Μεγαλογένης για να υποστηρίξει ότι οι πολιτικοί κάνουν λάθος όταν λειτουργούν με οδηγό τις δημοσκοπήσεις.
«Οι πολιτικοί εκείνης της εποχής», λέει ο κ. Μεγαλογένης, «αγνόησαν τις δημοσκοπήσεις, έφεραν μετανάστες από την Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες και έκαναν το σωστό. Οι μετανάστες αυτές πρόσφεραν πολλά στην Αυστραλία και σήμερα το αυστραλιανό έθνος είναι υπερήφανο γι’ αυτούς» είπε σε συνέντευξή του στο Neos Kosmos English Edition.
Ο κ. Μεγαλογένης, που έχει γράψει δυο βιβλία τα οποία καταπιάνονται με το μετανάστευση στην Αυστραλία και πώς αυτή άλλαξε το αυστραλιανό έθνος προς το καλύτερο, εκφράζει την απογοήτευσή του που σήμερα τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση έχουν ταχθεί κατά της «μεγάλης Αυστραλίας» μέσω της μετανάστευσης, κυρίως επειδή φοβούνται το πολιτικό κόστος.
«Με ενοχλεί ότι ακόμα και παλιοί μετανάστες, Έλληνες και Ιταλοί τάσσονται κατά της άφιξης νέων μεταναστών λέγοντας «εμείς ήρθαμε νόμιμα». Λάθος. Πρώτον δεν ήρθαν όλοι νόμιμα στην Αυστραλία, αλλά ανεξάρτητα από το πώς φτάνει ο καθένας, το κίνητρο όλων ήταν και παραμένει για μια καλύτερη ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου