Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Επαφές Μέρκελ-Σαρκοζί

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, θα συναντηθούν σήμερα στο Φράιμπουργκ, για να προετοιμάσουν τις κοινές γαλλο-γερμανικές θέσεις ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.
Στη Σύνοδο το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στη συζήτηση για την
έκδοση ευρω-ομολόγων και την απόρριψη της πρότασης αυτής από Βερολίνο και Παρίσι.

Αξιωματούχοι στο Βερολίνο, έσπευσαν πάντως να υποβαθμίσουν τη σημασία της συνάντησης στο Φράιμπουργκ, μία πόλη 220.000 κατοίκων κοντά στα γαλλικά σύνορα, που γίνεται λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Μέρκελ και ο Σαρκοζί αναμένεται ότι θα κάνουν δηλώσεις για την ανάγκη στήριξης του ευρώ, ενώ είναι ήδη γνωστή η κοινή θέση τους για το «όχι» στα Ευρω-ομόλογα. Η Γερμανία και η Γαλλία θεωρούν ότι είναι άτοπο στη συγκεκριμένη συγκυρία να εκδοθούν Ευρω-ομόλογα, όπως πρότεινε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με την υποστήριξη της Ιταλίας.

Η Γαλλία έχει αφήσει στη Γερμανία την πρωτοβουλία στις συζητήσεις που γίνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα εμφανίζεται παρασκηνιακά ως παράγοντας που επιχειρεί να μετριάσει τη στάση του Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου