Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Στη Δικαιοσύνη ο Παύλος Ψωμιάδης

Συνελήφθη χθες μετά από ένταλμα της 6ης τακτικής ανακρίτριας, στην οποία έχει ανατεθεί και δικογραφία για την υπόθεση της εξαπάτησης των ασφαλισμένων της «Ασπίς Capital»

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ομίλου «Ασπίς» Παύλος Ψωμιάδης ο οποίος συνελήφθη χθες μετά από ένταλμα της 6ης τακτικής ανακρίτριας, στην οποία έχει ανατεθεί και δικογραφία για την υπόθεση της εξαπάτησης των ασφαλισμένων της «Ασπίς Capital».
Το ένταλμα εκδόθηκε γιατί η ανακρίτρια θεώρησε ότι ο Παύλος Ψωμιάδης είναι πιθανόν να διαφύγει στο εξωτερικό. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από μήνυση 65 ασφαλισμένων της «Ασπίς», οι οποίοι έμειναν ξεκρέμαστοι όταν έκλεισε η εταιρεία.

Ο Παύλος Ψωμιάδης προκειμένου να καλύψει ένα άνοιγμα της εταιρείας του, είχε προσκομίσει στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης πλαστή εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα η εταιρεία να βάλει λουκέτο.

Εις βάρος του επιχειρηματία ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου