Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των συλληφθέντων ως τρομοκράτες




Αντιμέτωποι με τρία κακουργήματα που αφορούν ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών είναι οι έξι συλληφθέντες, τα ονόματα των οποίων ανακοίνωσε την Κυριακή η Αστυνομία.

Και οι έξι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή για να απολογηθούν.

Δύο εισαγγελείς που μελέτησαν τη δικογραφία τους κάλεσαν έναν-έναν για να τους απαγγείλουν τις κατηγορίες και όταν τους ρώτησαν για τη σχέση τους απάντησαν: «Δεν γνωρίζουμε τη δικογραφία, δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά μας».



Ο Αλέξανδρος Μητρούσιας, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς»

Οι συλληφθέντες

Τα στοιχεία έξι συλληφθέντων δημοσιοποίησε το απόγευμα της Κυριακής η αστυνομία δια του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Λευτέρη Οικόνομου:

Τα ονόματα των συλληφθέντων είναι:


Κωνσταντίνος Σακκάς


Χρήστος Πολίτης


Δημήτρης Μιχαήλ


Αλέξανδρος Μητρούσιας


Στυλιανή Αντωνίου


Γιώργος Καραγιαννίδης

Οι Σακιάς και Μητρούσιας συνελήφθησαν στην επιχείρηση στη «γιάφκα» της οδού Καισάρειας έχοντας σε τσάντα δύο πιστόλια Glock, ένα υποπολυβόλο Scorpion, μια χειροβομβίδα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο Γιώργος Καραγιαννίδης συνελήφθη σε κατοικία επί της οδού Πύλης στον Πειραιά, ο Χρήστος Πολίτης σε κατοικία στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, η Στυλιανή Αντωνίου σε σπίτι στην οδό Πλάτωνος στην Καλλιθέα και ο Δήμητρης Μιχαήλ στη Σητεία.

Για τους Μητρούσια και Καραγιαννίδη εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Και οι έξι οδήγηθηκαν το απόγευμα της Κυριακής ενώπιον του Εισαγγελέα στην Ευελπίδων. Οι Μητρούσιας και Καραγιαννίδης ανανένεται να οδηγηθούν - πιθανότατα τη Δευτέρα - και στο Εφετείο για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων σύλληψης.

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Μητρούσια, Κώστας Παπαδάκης, σε δηλώσεις του συνέδεσε τις συλλήψεις με προσπάθεια κλίματος τρομοκράτησης ενόψει των κινητοποιήσεων για την ημέρα μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια σύλληψη ρουτίνας, για την οποία γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί ως επίτευγμα, αφού, όπως είπε, το ένταλμα σε βάρος του πελάτη του εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και οι αστυνομικοί πήγαν μόλις χθες για έρευνα στο σπίτι του. Ο κ. Παπαδάκης έκανε λόγο για βάναυση κατάλυση του βαθύτερου πυρήνα των δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων αφού περισσότερες από 24 ώρες ήταν κρατούμενοι χωρίς να επιβεβαιώνεται από την αντιτρομοκρατική αν έχουν ή όχι συλληφθεί ενώ παράλληλα είχε απαγορευθεί η επικοινωνία τους με τον έξω κόσμο. «Είναι αξιολύπητο» πρόσθεσε. «αν και εισαγγελείς συνεργούν σε αυτό». «Καμία επιτυχία δεν μπορεί να γίνει με θύμα τα δημοκρατικά δικαιώματα» συνέχισε. Παρότι οι συνήγοροι δεν έχουν, μέχρι στιγμής, γνώση της δικογραφίας, σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες προκύπτει ότι «ο θησαυρός είναι λιγάκι άνθρακας.

πηγη zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου