Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Από σήμερα ανοίγουν τις πόρτες τους και το απόγευμα 25 νοσοκομεία που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας


Από σήμερα ανοίγουν τις πόρτες τους και το απόγευμα 25 νοσοκομεία που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετά από κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.


Τα νοσοκομεία που θα λειτουργούν από τις 15.00 έως τις 22.00, είναι τα εξής: τα Πανεπιστημιακά Ρίου, Ιωαννίνων και Ηρακλείου, Αγία Σοφία, Αγλαΐα Κυριακού, Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Άγιος Σάββας, Γεννηματάς Αθήνας, Ερυθρός, Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, Αττικόν, Μεταξά, Θριάσιο, Παπανικολάου, Παπαγεωργίου, ΑΧΕΠΑ, Αλεξανδρούπολης, Θεαγένειο, Καβάλας, Λάρισας, Βόλου και το Γενικό Ηρακλείου και Χανίων.

Η ολοήμερη λειτουργία αφορά την άμεση ένταξη στο πρόγραμμα των κλινικών ιατρείων, που τώρα λειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία. Σταδιακά θα ενταχθούν οι διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις και αργότερα οι χειρουργικές πράξεις.

Η ιατρική επίσκεψη, οι διαγνώσεις, οι θεραπείες και οι επεμβάσεις που θα πραγµατοποιούνται πέραν του τακτικού ωραρίου θα επιβαρύνουν το Ταµείο του ασθενούς.

Για διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις, που διενεργούνται από τον ίδιο γιατρό, συμπληρωματικά στην επίσκεψη στο ιατρείο, όπως γυναικολογικοί ή καρδιολογικοί υπέρηχοι, ενδοσκοπήσεις, παρακεντήσεις, αμνιοκεντήσεις, ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες, θα καταβάλλεται επιπλέον αμοιβή.

πηγη Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου