Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Εκδήλωση για το ελαιόλαδο και τις ιδιότητές του




  Εκατοντάδες ελαιοπαραγωγοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, παραβρέθηκαν στην 1η Γιορτή Πρωτόλαδου, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου στη Λακωνία.

   Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των καταναλωτών για την θρεπτική αξία του ελαιολάδου αλλά και η διαδικασία παραγωγής από τον καρπό της ελιάς μέχρι το τελικό προϊόν. Οι παρευρισκόμενοι είχαν, επίσης, τη δυνατότητα να θαυμάσουν ένα από τα πιο σύγχρονα ελαιοτριβεία της χώρας μας το οποίο σχεδιάστηκε με βάση όλες τις προδιαγραφές της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας για την ασφάλεια και την υγιεινή του παραγόμενου προϊόντος.

   Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ, Γιώργος Οικονόμου δήλωσε ότι «η ελαιοποίηση αποτελεί κομβικό σημείο στην παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου και οι εγκαταστάσεις που μας φιλοξενούν μπορούν να χαρακτηριστούν από τις πλέον υποδειγματικά λειτουργούσες σε πανελλαδικό επίπεδο». «Η Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε, «θέτει ολοένα και αυστηρότερους κανόνες στην διαδικασία επεξεργασίας της ελιάς, με στόχο την ασφάλεια και την υγιεινή του προϊόντος και γνώμονα την προστασία του καταναλωτή. Γι αυτό θα πρέπει όλα τα ελαιουργεία της χώρας να εκσυγχρονιστούν»..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου