Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Απλοποίηση διαδικασιών στις συναλλακτικές σχέσεις των αγροτών


Mε το Νόμο 3844/2010 εναρμονίστηκε η εθνική νομοθεσία στην κοινοτική Οδηγία 2006/123, που αφορά την απλούστευση των διαδικασιών σε θέματα παροχής υπηρεσιών. Το πρόγραμμα απλοποίησης διαδικασιών συνεχίζεται με εντεινόμενο ρυθμό στο στόχο που έθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, ώστε όλες οι συναλλακτικές σχέσεις των αγροτών να γίνονται μέσω των ΚΕΠ.


Το ΥΠΑΑΤ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και όσον αφορά τα συστήματα αδειοδότησης, που υπάγονται στις διατάξεις του παραπάνω Νόμου, προχωρά άμεσα στην συγχώνευση ή και την κατάργηση δικαιολογητικών, καθώς και την αντικατάστασή τους με υπεύθυνες δηλώσεις, ώστε να μειώνεται η γραφειοκρατία και να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά οι ενδιαφερόμενοι αγρότες και πολίτες.

Οι διαδικασίες αδειοδότησης αφορούν τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρμάκων και Εφαρμογών, προστασίας Φυτικής Παραγωγής, Παραγωγής και Αξιοποίησης Προϊόντων Δενδροκηπευτικής, Εισροών Φυτικής Παραγωγής και Βιολογικής Γεωργίας και Εμπορίας και Κτηνιατρικών Εφαρμογών.

Στον άμεσο προγραμματισμό του ΥΠΑΑΤ είναι και η δημιουργία κεντρικής βάσης δεδομένων, η μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης των υπηρεσιακών διαδικασιών και η αποφυγή της ταλαιπωρίας των αγροτών.

πηγη ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου